Események

No events

Bejelentkezés

Hírek!

Évzáró Közgyűlés 2014

November 15-én tartottuk GSK HUN-TER Íjász Szakosztályunk Évzáró gyűlését, ahol több mint hetvenen gyűltünk össze tagok, családtagok és meghívott vendégek.Megemlékeztünk Fábián Gyula professzor munkásságáról, megjutalmaztuk eredményes és a közösségi munkákban résztvevő tagjainkat. Egy kellemes vacsora után pedig visszatekintettünk a szakosztály eredményes, hősi, ázós-fázós, sírós-mulatós multjába is.

 A gyűlésen Tóvári Péter rövid megnyitója után, Pecze Dániel a GSK elnöke köszöntötte a jelenlévőket és mesélt gyermekkori íjász élményeiről, az íjászathoz való kötődéséről. A megnyitó után Fábián Gyula professzor fia, Fábián Dénes tartott egy fényképekkel gazdagon illusztrált, rendkívül érdekes előadást édesapjáról, a magyar íjászatért végzett munkásságáról, ezen belül a gödöllői íjászat múltjáról. Láthattunk jó néhány, eddig nem publikált családi fotót egészen az 1920-as évektől 1985-ös haláláig. A kifejezetten hangulatos és élmény gazdag előadást ezúton is köszönjük.

Az előadás után került sor a Szakosztály által idén alapított Fábián Gyula Emlék Díj ünnepélyes átadására. Ez a díj minden évben két személynek vagy szervezetnek kerül odaítélésre. Egy külsős személynek, vagy szervezetnek akik Gödöllőn, vagy környékén sokat tettek az íjászsport érdekében, valamint egy tagunknak közösségi munkáért vagy kimagasló sport eredményért.

Az idei évben, azaz elsőként nem csak a díj névadójához, hanem annak szellemiségéhez méltóan, az íjászatért végzett munkájáért, a városon túlívelő MTVE-s munkásságáért posthumus ifjabb dr. Fábián Gyulának adományoztuk a díjat, melyet özvegye vett át, s ezzel kijelölte az utat a későbbi díjazottak számára.

A tagsági körben kiosztható díjat első alkalommal, a hosszú évek fáradhatatlan közösség építő munkájáért és az elmúlt egy évben tanúsított aktivitásért, megosztva Szabó Zoltán és Kökény Róbert kapta.

Szívből gratulálunk a díjazottaknak és bízunk abban, hogy hagyományt tudunk teremteni ezzel a sport díjjal.

A díjak ünnepélyes átadása után értékeltük a 2014-es verseny évet és köszöntöttük eredményes sportolóinkat. Utánpótlás csoportunkat az idei szezonban, legfőképpen a Diák Olimpián elért eredményeikért lehetett megdicsérni. Az eredményes fiatalok:

 

Dalanics Fanni, Magyary Lenke, Solti Sára, Tóth Emese, Adorján Áron, Kiss András.

A 3D GP-n, valamint az Országos Bajnokságon elért eredményeikért Szabóné Ónodi Judit, Szabó László és Czakkel István, valamint pályaíjászatban Rell Péter barátunk részesült elismerésben.

Köszönetben részesültek továbbá a Szakosztály azon tagjai, akik rendszeresen részt vettek a különböző rendezvényeken, verseny szervezésben, közösségi munkában.

Az idei évben nem csak versenyzőként, hanem verseny szervezőként is helyt álltunk az Íjász Szövetség versenynaptárjában szereplő eseményeken. Egyesületünk részt vett a HDH-IAA 3D VB és a 3D Évadzáró lebonyolításában, valamint egy IFAA 3D minősítő versenyt is szerveztünk az EB-re induló magyar válogatott tagjainak és élsportolóknak. Ezen kívül idén sem maradt el a két igen jó hangulatú háziversenyünk, melyet már hagyomány szerint tartunk meg.

 

A díjak átadását követte egy kellemes vacsora és baráti beszélgetés, melynek keretében a kitartóan ott maradt tagok megnézhették a HUN-TER „fotóalbumát”, amely egy zenei aláfestéssel összeállított mozgalmas fotóválogatás volt az elmúlt 8 évünkről.

Bízunk abban, hogy jövőre újra találkozunk, többen, még több eredménnyel, hisz ne felejtsük el, hogy 2015. augusztusában Gödöllőn kerül megrendezésre az IFAA 3D világbajnokság!

Sok sikert! – Jó munkát! – Hajrá HUN-TER!

 

Barátaink

SFbBox by eshop

Támogatók, Partnerek