A Szakosztály

Íjász közösségünk névadása az "alapítók összetétele" alapján mozaik szóként adódott, miszerint; 

HUN - mint HUNGARY,
TER - mint TEREPÍJÁSZ,
HUN-TER - mint VADÁSZÍJÁSZ.

Ez a név mindent elárul rólunk, tevékenységünkről, küldetésünkről.

Lelkes csapatunk 2008-ban alakult Íjász Szakosztályként az Airsoft Kulturális és Sport Egyesület keretében, majd 2012-től saját útjára lépett, amely 2014-ben érte el célját, így jelenleg a Gödöllői Sport Klub önálló működésű Sport Szakosztályaként végezzük munkánkat, fejlesztéseinket folyamatosan bővülő taglétszámmal.

Büszkék vagyunk arra, hogy Gödöllő a hazai íjásztársadalom „szülőfaluja”, mert az 1970-es években itt alakult meg az első kis csoport Dr. Fábián Gyula professzor vezetésével Nomád Íjászkör néven, amely azután országos egyesületté nőtte ki magát és az első időkben felvállalta az akkor még nem elismert szakágak képviseletét. Sok mai egyesület alapítója, vagy világsikereket elérő íjász került ki a gödöllői MTVE szárnyi alól.

 

A GSK HUN-TER Íjász Szakosztály küldetése:

A magyar tradicionális-, terep-, és vadászíjászattal kapcsolatos íjász ismeretek bemutatása, terjesztése, helyi és országos versenyek szervezése, bonyolítása. Az aktív szabadidő-, versenysport elősegítése Gödöllő városában, mind a gyerek-, ifi- és felnőtt korosztály számára.

Kiemelt figyelmet fordítunk a gyermekekre, mert az íjászaton keresztül nem csak önfegyelmet tanulnak, hanem állóképességüket, fizikai erőnlétüket, koncentráló képességüket erősítik, s a pályán mozogva észrevétlenül megszeretik és megismerik a természetet. Mindezeket barátok közt, akár családi körben, a versengés szellemében és teljes csapatszellemben.

Aktív részesei kívánunk lenni Gödöllő város sport és kulturális életének. Részt kívánunk venni a városi rendezvényeken, ahol bemutathatjuk szakosztályunk tevékenységét, eredményeit és népszerűsíthetjük az íjászatot.

 

EREDMÉNYEINK:

Egyesületünk igazolt tagszervezete a Magyar Íjász Szövetségnek. Tagjaink rendszeres résztvevői rangos hazai íjászversenyeknek, s számos versenyeredménnyel büszkélkedhetünk. 2010-ben mini országos bajnoki cím, 2011-ben Európa bajnoki cím, 2012-ben szenior országos bajnoki cím, 2014-ben Diák Olimpiai győzelmek, felnőtt és senior kategóriában egy-egy Országos Bajnoki cím, valamint felnőtt női kategóriában GP győzelem.

 

Mit nyújt a GSK HUN-TER Íjász Szakosztály?

Támogatóinak jóvoltából rendelkezésünkre áll Gödöllő belterületén egy  jól megközelíthető, bekerített, több célos íjászpálya, valamint egy tagolt tereppálya, melyen lehetőség van mozgócél lövésére, terep íjászat gyakorlására, vadászíjászatra  történő felkészülésre. A téli időszakban az erőnléti edzésekre és gyakorlatokra fedett és fűthető lőtér is rendelkezésre áll.

Egész évben korosztály szerinti bontásban, heti négy alkalommal tartanak foglalkozásokat gyakorlott edzőink kezdők és nem kezdők részére. Részletes edzésrend az „Edzéseink” menüpontban.

Az íjászat iránt újonnan érdeklődőknek tanácsadással, valamint felszerelés biztosításával tudunk szolgálni, az íjász sport megfontolt kipróbálásához.